Katharine Cooper - Simoné & Oogies the Kitten, Coronation Park Krugersdorp, South-Africa
OUD AGENDAITEM

A Journey to the Homeland

Kunsthal Rotterdam – In de Rotterdamse kunsthal is van 29 juni t/m 30 oktober de tentoonstelling A Journey to the Homeland van de Zuid-Afrikaanse fotograaf Katharine Cooper (1978) te zien. Cooper geeft in de tentoonstelling een indringend portret van blanke Afrikanen.

Door grote politieke gebeurtenissen zoals de ineenstorting van de Apartheid in Zuid-Afrika in 1994, en in 2000 de verdrijving van blanke boeren uit hun huizen in Zimbabwe, verandert de positie van blanke Afrikanen sterk. Veel blanke Afrikanen weten na de omwenteling een zekere toekomst te behouden, anderen hebben minder geluk.

In 2013 keert de politiek geëngageerde Cooper terug om door de landen van haar jeugd, Zuid-Afrika en Zimbabwe, te reizen. Respectvol legt ze de blanke minderheid vast, waar ze zelf deel van uitmaakte.

Te zien zijn ruim 35 analoge zwartwit foto’s die samen het complete verhalen willen vertellen. Er wordt een gezicht gegeven aan de verhalen over armoede. Naast kwetsbaarheid sijpelt hierbij ook trots door de tentoonstelling.

Klik hier voor meer informatie over A Journey to the Homeland, van 29 juni t/m 30 oktober te zien in Kunsthal Rotterdam.