©Terry O'Neill
©Terry O'Neill
OUD AGENDAITEM

A tribute to Terry O’Neill

Eduard Planting Gallery - Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert A tribute to Terry O’Neill. De expositie is een eerbetoon aan de Britse celebrity fotograaf. De galerie toont een selectie iconische zwart-wit portretten van filmsterren en artiesten uit met name de Swinging Sixties en Roaring Seventies.

Terry O’Neill (1938-2019) is in november op 81-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Londen. Hij begon zijn carrière als fotograaf in 1958 en was een echte pionier op het gebied van celebrity fotografie. Voor zijn grote verdiensten voor de fotografie werd hij in oktober nog door Prins William benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk (CBE).

De legendarische fotograaf heeft in 60 jaar een ongekend aantal beroemdheden uit de film-, muziek- en modewereld voor zijn camera gehad. Het werk van O’Neill wordt dan ook veelvuldig gepubliceerd in magazines en dagbladen. Daarnaast is zijn omvangrijk en beeldbepalend oeuvre gebundeld in talrijke fotoboeken. Hij behoort internationaal tot de meest verzamelde fotografen. De National Portrait Gallery in Londen heeft bijna 80 portretten in haar collectie. 

A tribute to Terry O’Neill is te zien vanaf 8 januari t/m 21 maart in de Eduard Planting Gallery. Klik hier voor meer info.