De Kleur is terug
OUD AGENDAITEM

AAAFRESH123 - De Kleur is Terug

AAAFRESH123 - De Kleur is Terug van AAAFRESH123 opent en is te zien in hun atelier aan de Zaagmolenkade in Rotterdam. ‘De Kleur is Terug’ vertelt een positief verhaal dat tegenover de duisternis van een oorlog staat: het besef dat de mens na een oorlog de kleur van het leven uiteindelijk weer terug weet te brengen, waar ook ter wereld. Een positieve herdenking aan de kracht van de mensheid. Kunstenaars Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen werken tijdens deze expositie samen met de Spaanse staalkunstenaar Toni Mari.

In mei 2020 is het tachtig jaar geleden dat Rotterdam door de Duitsers werd gebombardeerd. Veel prachtige gebouwen uit het stadscentrum werden hierbij met de grond gelijk gemaakt. Al jaren is het oude Rotterdam in de hersenpannen van de artiesten van kunstcollectief AAAFRESH123 de inspiratiebron voor veel van hun schilderwerken. In wandelingen door de havenstad spreekt de wederopbouw tot de verbeelding, maar hierbij stelt het stadsbeeld nog wel eens teleur. Toch heerst er bij de Rotterdammer steeds meer het gevoel dat de stad stukje bij beetje meer gaat stralen.

Tijdens de expositie De Kleur is Terug kondigt AAAFRESH123 een kunstobject aan dat volgend jaar in de buitenruimte zal worden geplaatst. In samenwerking met de Spaanse staalkunstenaar Toni Mari maakt AAAFRESH123 een kunstwerk dat de harde realiteit weergeeft van het geweld waarmee het oude Rotterdam is vernietigd. Het kunstwerk zal fungeren als symbool van de volharding die het heeft gevergd om een in puin gelegde stad weer volledig te laten stralen. Naast het nieuwe kunstobject is een scala schilderijen te zien die het kunstenaarstrio het afgelopen jaar heeft gemaakt. De kunstenaars zijn erg betrokken bij Rotterdam en voelen zich dan ook onderdeel van de sterke groei die de stad afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Dit gevoel blijkt uit diverse schilderijen.

De Kleur is terug is te zien vanaf 9 november in het atelier van AAAFRESH123. Klik hier voor meer info.