Ad Snijders, Van Abbemuseum
Ad Snijders, Van Abbemuseum
Eindhoven 08 september 2019 - 18 april 2020

Ad Snijders - Vrij schilderen

Van Abbemuseum - De overzichtstentoonstelling Vrij Schilderen laat het werk zien van schilder Ad Snijders (1929-2010). Autodidact Snijders begint te schilderen in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog en zijn oeuvre is te lezen als een leven lang vieren van vrijheid. Een vrijheid die niet vanzelfsprekend was, maar elke dag opnieuw met penseel, krijt of potlood veroverd moest worden.

Zijn lange schilderscarrière laat invloeden zien van opeenvolgende stromingen in de kunstgeschiedenis, waarbij Snijders steeds de vrijheid neemt deze op zijn eigen wijze te verwerken tot nieuwe beelden. Bewegend tussen verschillende stijlen biedt het oeuvre van Snijders zowel het verhaal van een bevlogen schilder als inzicht in het leven van een kunstenaar in de tweede helft van de twintigste eeuw.

Snijders’ werk is tijdens zijn leven vele malen te zien geweest in het Van Abbemuseum. Met dit nieuwe overzicht, waarvoor behalve uit de eigen collectie ook rijkelijk geput kon worden uit een grote privéverzameling van zijn werk, blikt het museum voor het eerst postuum terug op het leven van deze kleurrijke, Eindhovense schilder.

Vrij Schilderen is te zien van 8 september 2019 tot 18 april 2020 in het Van Abbemuseum. Voor meer info klik hier.