OUD AGENDAITEM

Adriaan Rees - The White Album

Museum Beelden aan Zee - De tentoonstelling The White Album bestaat uit werk van de beeldhouwer Adriaan Rees. De verschillende episoden zijn te zien in het Kabinet en de omliggende ruimten. Er zijn drie hoofdstukken: het centraal gelegen Kabinet is geheel wit uitgevoerd. Reed werkt met keramiek, brons, gips, glas, textiel en steen, fotografeert en filmt, maakt installaties en losse objecten.

De beeldhouwer Adriaan Rees (Amsterdam 1957) woont en werkt zowel in Nederland als China (Jingdezhen). Hij bedient zich van allerlei materialen en technieken. Rees vervaardigt al vanaf het begin van zijn carrière grote kunstwerken voor de openbare ruimte en regisseert  grootschalige beeldenprojecten voor gemeenten en provincies waar samenwerking steeds een belangrijke rol speelt.

Voor Adriaan Rees is het van belang om te blijven nadenken over zijn rol als beeldhouwer voor de ruimte waarin hij zich bevindt. Die is groter dan alleen Nederland, alleen in zijn Chinese atelier, of alleen met zijn beelden in een museum. Rees is een wereldburger die niet ontheemd is en in verschillende culturen zijn thuis vindt. 

The White Album is te zien van 30 november t/m 1 maart 2020 in museum Beelden aan Zee. Klik hier voor meer info.