Illustratie via vanwieisdestad.amsterdam
OUD AGENDAITEM

After Hours x Gentrified!

Amsterdam Museum- De zesde editie van Amsterdam Museum After Hours gaat over wat je zelf kan doen om gentrificatie tegen te gaan. Hoe kun je, als nieuwe bewoner van een stadsdeel respectvol omgaan met oorspronkelijke bewoners? En hoe zorg je help je als bewoner om te zorgen dat je buurt zijn identiteit niet verliest? Want verandering hoort bij een stad, maar hoe zorgen we dat verandering positief blijft? Bijzondere gasten nemen je mee in de overwegingen die je als stadsbewoner, kunstenaar of ondernemer kunt maken om een leefbare stad te creëren.

Naast een programma en muziek vinden er rondleidingen en workshops plaats over de objecten en verhalen van verschillende stadsdelen binnen de tentoonstelling Opslaan Als.. – Hoe verzamel je de stad?.

Elke tweede donderdag van de maand opent het Amsterdam Museum na werktijd zijn deuren voor een avond vol muziek, lezingen en museum talks. Veel mensen hebben in hun dagelijkse leven op een doordeweekse dag geen tijd om overdag een museum te bezoeken. Naast de buitengewone openingstijden die het mogelijk maken om het museum en zijn wisselende tentoonstellingen nu na werktijd te bekijken wordt de museumbeleving door een buitengewoon en maandelijks wisselend programma geheel vernieuwd. Een gezonde dosis inhoud wordt afgewisseld met muziek en een drankje. 

Het evenement After Hours x Gentrified is op 16 januari van 18:00 tot 22:00 uur te zien in het Amsterdam Museum. Klik hier voor meer info.