Desiree from the Series The Big Valley, 2008 © Alex Prager
OUD AGENDAITEM

Alex Prager - Silver Lake Drive

Foam - Met Silver Lake Drive, de tweede solotentoonstelling van Alex Prager in Foam, wordt teruggeblikt op ruim tien jaar werk van de Amerikaanse fotograaf en filmmaker. Voor het eerst zijn haar belangrijkste fotoseries en videowerken samengebracht in één tentoonstelling.

Prager combineert mode, kunst en populaire cultuur door middel van fotografie en film. In haar hevig gestileerde beelden spelen vrouwen vaak de hoofdrol. Haar foto’s doen denken aan stills uit oude Hollywoodfilms, waarin niets aan het toeval is overgelaten – van de make-up en de houding van het model, tot het verzadigde kleurgebruik. Zo ontstaat er in elk werk een bizarre geconstrueerde realiteit.

Het werk van Alex Prager is wereldwijd tentoongesteld in verschillende galeries en musea. Haar werk is opgenomen in de vaste collecties van onder andere het Museum of Modern Art New York, het San Francisco Museum of Modern Art, Kunsthaus Zürich en Moderna Museet Stockholm. Haar werk werd onder meer gepubliceerd in Foam Magazine, New York Times Magazine, American Vogue en W Magazine. Prager woont en werkt in Los Angeles.

Silver Lake Drive is van 14 juni t/m 4 september 2019 te zien in Foam.

Klik hier voor meer informatie.