All You Can Art 3, 2018, Kunsthal Rotterdam. Foto: Marco De Swart
OUD AGENDAITEM

All you can Art

All you can Art - Op 1 juni 2019 vindt de aftrap plaats van de vierde editie van All you can Art (AYCA), een diepgaande samenwerking van de Kunsthal Rotterdam met Instituto Buena Bista (IBB) Curaçao. Na drie succesvolle edities is All you can Art niet meer weg te denken uit het culturele landschap van Rotterdam. Onder de bezielende leiding van kunstenaars David Bade en Tirzo Martha trekt All you can Art de stad in met een eigen plek op Rotterdam-Zuid.

Vanuit de gedachte dat kunst een verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van de medemens en de samenleving, legt All you can Art verbindingen tussen mensen met verschillende achtergronden, instellingen, sectoren en communities. In 2018 won de Kunsthal met All you can Art de &Award, als waardering voor een bijzonder project waarin cultuur, creativiteit en diversiteit samen gaan. Want All you can Art viert de verbeelding, is laagdrempelig, sluit niemand uit en omarmt initiatieven van leerlingen, (zorg)partners en publiek waarbij een veelheid aan kunstvormen en creativiteit wordt gestimuleerd.

Op drie locaties, Het Gemaal op Zuid, Groene Hilledijk 272-274 en op kleinere schaal in de Kunsthal, gaat AYCA actief aan de slag om nieuwe inzichten en connecties tussen mensen, kunst en cultuur te realiseren. Het team van IBB-kunstenaars Liesbeth Labeur, Elke Uitentuis, Rieneke de Vries, Elvis Chen, Roxette Capriles en Johanna Franco Zapata werkt daarbij samen met talrijke buurtinitiatieven, lokale kunstenaars en nieuwe partners - waaronder Wijkatelier op Zuid en de Willem de Kooning Academie - en inmiddels vertrouwde partners Stichting Laurens (ouderenzorg), Zuiderpark College (VMBO onderwijs) en Antes (verslavingszorg).

De locaties fungeren als Maker Spaces , als plek waar kunstenaars, kunstacademie-alumni, vmbo leerlingen, summerschoolstudenten, cliënten van Stichting Laurens, Antes, vluchtelingencollectief ‘We are here’ en anderen, samen komen om kunst te maken, elkaar te inspireren, met elkaar te discussiëren en te presenteren. Hierbij is er een speciale focus op mensen die in hun dagelijks leven niet of nauwelijks in aanraking komen met kunst. Ook de Summerschool vormt weer een belangrijk onderdeel van AYCA. Met OPEN Rotterdam wordt weer samengewerkt om verschillende verhalen, ontmoetingen en resultaten vast te leggen.

All you can Art vindt plaats van 1 juni t/m 29 september 2019.

Klik hier voor meer informatie.