Leerdam 11 oktober 2020 - 15 augustus 2021

Back to the jungle!

Nationaal Glasmuseum - Ontwerper en uitvinder Eibert Draisma werd diep in de jungle van Zambia geboren. Voor Back to the jungle! maakte hij een eigentijdse jungle met glazen wezens die tot leven komen dankzij zwaartekracht, luchtdruk, beweging en veerkracht.

Terug naar de oorsprong Draisma vraagt zich af of we niet te afhankelijk zijn geworden van de vaak nogal onpoëtische technologie. 

Back to the jungle! is een ode aan een wereld zonder stekkers, een wereld die toch lijkt op de echte natuur. Hiervoor wekt hij junglebewoners tot leven en gaat daarvoor een samenwerking aan met de glasblazers in de glasblazerij van het Nationaal Glasmuseum. 

De junglebewoners uiten zich door middel van geluid, licht en/of beweging, in combinatie met andere materialen. Er zijn geluidsbeesten, lichtbeesten, planten en andere objecten die in deze jungle vertoeven. Het gaat niet om het nabootsen van een échte jungle, maar om een sprookjesjungle, gebaseerd op Draisma’s liefde en passie voor uitvinden, ontwerpen, fysische verschijnselen en werken met glas: een jungle in de vorm van een Wunderkammer.

Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling!