Meerdere locaties 03 februari 2020 - 22 mei 2020

Before/After

Noord Nederlands Toneel  (NNT) – 38 gewone mensen doen gewone dingen. Ze draaien een gloeilamp in, gaan vreemd, bekijken een schilderij, ontdekken een grijze haar, halen een jeugdherinnering op, wachten op een hotelkamer, of kibbelen op een bedrijfsborrel. Maar in het toneelstuk Vorher/Nachher laat de Duitse schrijver Roland Schimmelpfennig in al die levens iets heel kleins verschuiven waardoor die nooit meer zullen zijn als voorheen...

Roland Schimmelpfennig is al jaren een van de meest gespeelde toneelauteurs van Duitsland. In Nederland wordt hij minder regelmatig gespeeld. Hij schreef onder andere ‘Arabische Nacht’ en ‘De Gouden Draak’ dat in Nederland opgevoerd is. Schimmelpfennig weet in zijn werk alledaagse thema’s en hedendaagse vraagstukken te behandelen in een toneel dat even poëtisch als toegankelijk is.

Na grote verhalen over onze fascinatie voor het leed van anderen (Carrousel), het conflict tussen wereldreligies (Salam) en de toekomst van de mens (Brave new world 2.0) zoomt regisseur Guy Weizman met Before / After in op het kleine en alledaagse. De meeste levens zijn helemaal niet groots en meeslepend, maar daardoor niet minder interessant. Misschien schuilt het diepmenselijke nu juist in het alledaagse. In een beeldende, poëtische mozaïekvoorstelling  met een grote cast van dansers en acteurs komt een universum aan kleine, herkenbare verhalen tot leven vol grote gevoelens op de vierkante millimeter.

Before/After is van 3 februari t/m 22 mei te zien op meerdere locaties in Nederland. Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.