OUD AGENDAITEM

Bezoek internationale musea digitaal

Musea – Nog nooit was het zo makkelijk en goedkoop om de hele aardbol over te reizen, en de mooiste musea ter wereld te bezoeken.

Kunst en cultuur is voor vele een dagelijkse benodigdheid. Nu we met z’n alle verplicht binnen zitten, lijkt dit verder weg dan ooit. Maar niks is minder waar. Veel musea, van over de hele wereld, bieden online digitale tours aan. Zodat je vanaf je bank, in alle rust, je dagelijkse dosis kunst en cultuur kan benuttigen.

Daarom hebben we een top 3 gemaakt van een paar virtuele tours.

1. British Museum, London

In dit iconische museum in het hart van Londen kunnen virtuele bezoekers het Great Court bezoeken en de oude Rosetta-steen en Egyptische mummies ontdekken. Je kunt ook honderden artefacten vinden tijdens de virtuele rondleiding van het museum.

British Museum

2. Guggenheim Museum, New York

Met de Street View-functie van Google kunnen bezoekers de beroemde wenteltrap van Guggenheim verkennen zonder ooit het huis te verlaten. Van daaruit kunt u ongelooflijke kunstwerken ontdekken uit de tijd van de impressionisten, postimpressionisten, moderne en hedendaagse.

Guggenheim Museum

3. Centre Georges-Pompidou (Paris, France)

Het Centre Pompidou, vernoemd naar de president van Frankrijk van 1969 tot 1974, is het grootste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Europa en het op één na grootste ter wereld. Het museum heeft meer dan 12.000 kunstwerken te zien, waaronder werken van Kandinsky, Dalí en Valadon.

Het centrum heeft tientallen video's beschikbaar op zijn YouTube-kanaal die door het museum lopen en uitleg geven over de belangrijkste werken.

Centre Pompidou Youtube

Geinteresseerd in meer virtuele tours van grote musea? 

75 virtuele museum tours