Foto: Tetem
Foto: Tetem
Foto: Tetem
OUD AGENDAITEM

Bits, Bots and Brains

In Tetem, Enschede is de tentoonstelling ‘Bits, Bots and Brains’ begonnen. Deze tentoonstelling gaat over tegenstelling. Pierre Cutellic en Maria Smigielska zijn een duo uit Zürich en zijn beide ontwerpers en onderzoekers. 

De tentoonstelling bestaat uit individuele projecten en die lijken op het eerste gezicht niet veel met elkaar te maken te hebben. Maria houdt zich bezig met uitvoerende processen en robotica, Pierre met het combineren van menselijke en machinale kennisverwerving. Hun gezamenlijke project, Proteus, brengt de losse thema’s samen. Proteus is een installatie die mens en machine laat samenwerken, machine learning en hersenprocessen ontmoeten elkaar. 

Het onderwerp tegenstellingen wordt op vele manieren getoond. Er worden tegenstellingen gemaakt tussen mens en machine, analoog en digitaal, maken en denken, natuurlijke en kunstmatige intelligentie en onderzoek en praktische toepassing. De tegenstelling zijn niet onverenigbaar maar bewegen daartussen. Daarnaast biedt ‘Bits, Bots and Brains’ inzichten in kunstmatige intelligentie, een technologie die voor veel wetenschappelijke disciplines steeds belangrijker wordt.

Toepasselijk bij de tentoonstelling is het Exploring-Lab van Tetem. Hier kan geëxperimenteerd worden met diverse vormen van magnetisme. Je kan de meest fascinerende sculpturen maken door een sterke magneet bij het stofje ferrofluid in de buurt te houden, hier vormen zich talloze spitse stekels. 

Bekijk de tentoonstelling ‘Bits, Bots and Brains’ van 6 september tot 18 november 2018. Het Exploring-Lab is dagelijks van 13:30 tot 16:30 geopend. Klik hier voor meer informatie.