Mathijs Vissers.Copyright: Udens weekblad
Uden 23 augustus 2020 - 01 november 2020

#Blessed

KRONA Museum - Wat hebben hedendaagse popidolen en vloggers als Beyoncé en Kanye West te maken met historische, christelijke heiligen? Helden zijn van alle tijden. Dit wordt duidelijk in de tentoonstelling ‘#Blessed’, die op 23 augustus van start gaat. Welke rol spelen deze idolen in de huidige maatschappij? Welke invloed hebben ze? En in hoeverre is dit te vergelijken hoe er vroeger tegen heiligen aangekeken werd; hoe ze vereerd werden?  

Deze bijzondere tentoonstelling, waarin de werken van Udense kunstenaar Mathijs Vissers centraal staan, neemt je mee in het verhaal van de helden en heiligen. Naar de podia waar ze avond na avond optreden. Naar hun kijk op de wereld. Naar de wijze waarop zij religieuze symboliek toepassen. En hoe religieuze handgebaren in de moderne cultuur zijn verbasterd tot emoji’s.

 Een verrassende invalshoek is dat de werken ook de mens achter de held schetsen. Wat wij zien is het resultaat na hard werken en niet het pad dat afgelegd is om hiertoe te komen. De tentoonstelling nodigt uit om hierbij stil te staan. Er ontstaat een nieuwe context, waardoor de bezoeker zijn eigen verhaal kan maken.

Klik hier voor meer informatie!