foto ©Bob Ross Inc.
Gorssel 19 november 2020 - 05 september 2021

Bob Ross | Happy Painting

Museum MORE - Dit jaar is het 77 jaar geleden dat Bob Ross geboren werd. Museum MORE zal in het najaar van 2020 als eerste museum ter wereld een solotentoonstelling wijden aan de nog steeds immens populaire schildercoach en culticoon. Miljoenen mensen hebben vanaf 1983 zijn tv-serie The Joy of Painting gezien waarin Bob telkens binnen 30 hypnotiserende minuten een landschap neerzette. De expositie in Museum MORE wordt samengesteld in samenwerking met Bob Ross Inc en zal ongeveer 40 highlights uit Bobs tv-oeuvre tonen.

There are no mistakes, just happy accidents’. Het komt altijd goed in de wereld van Bob Ross. En dat is waarom de Amerikaanse art instructor waarschijnlijk nog altijd zo geliefd is. In 381 afleveringen schilderde Bob besneeuwde bergen, puntige naaldbomen, donzige loofbomen, schuimende watervallen, stille bospaadjes en spiegelende meertjes. Badend in goud lentelicht of een koude winterzon. Alle seizoenen passeerden de revue.

Bob is brenger van heil in een rusteloze tijd. Maar Bob had ook humor, aan spoofs werkte hij vaak mee, zoals commercials voor de muziekzender MTV. En volgens naasten zou hij ook lol beleefd hebben aan hedendaagse memes. Postuum verscheen hij onder meer in de komische animatieserie Family Guy en superheldenfilm Deadpool 2.
Om als Bob Ross te spreken: Let’s have some fun! 

Klik hier voor meer info!