Foto: © Ilvy Njiokiktjien: Wilmarie en Zakithi, een jong verliefd stel dat ervaart dat gemengde relaties nog niet de norm zijn.
OUD AGENDAITEM

BORN FREE - Mandela´s Generation of Hope

Museum Hilversum – In de multimediale expositie BORN FREE - Mandela´s Generation of Hope laat fotojournalist Ilvy Njiokiktjien zien hoe het 25 jaar na de verkiezing van Mandela gaat met de 'born frees', de generatie die rond de afschaffing van de apartheid werd geboren in een nieuw en vrij Zuid-Afrika. Hoe ziet het leven van de 'kinderen van Nelson Mandela' eruit en hoe krijgt de geschiedenis vorm in hun leven?

De tentoonstelling, die nog tot halverwege juni te zien is, loopt parallel aan de Afrikaanse presidentsverkiezingen: op 8 mei gaan de inwoners van Zuid-Afrika weer naar het stemhokje -bijna 25 jaar nadat Nelson Mandela als eerste zwarte president van Zuid-Afrika zijn eed aflegde- en de verkiezingsstrijd is er inmiddels in alle hevigheid losgebarsten.

Met de actuele expositie toont fotojournalist Ilvy Njiokiktjien de generatie die opgegroeid is in een democratisch Zuid-Afrika waarin iedereen op papier gelijke kansen heeft én de generatie die bovendien nu veelal voor het eerst mag stemmen. Hoe ziet hun leven eruit? Welke stem willen zij laten horen? En is er gelijkheid of zijn de sociale en economische verschillen nog altijd groot?

Klik hier voor meer informatie over BORN FREE - Mandela´s Generation of Hope, van 11 april t/m 16 juni te zien in Museum Hilversum.