Kerry James Marshall
Van links naar rechts: Elspeth Diederix: 'Miracle2 #03, 2021', Henk Wildschut: 'Rooted, Zaatari Camp, Jordan-April, 2018'
OUD AGENDAITEM

Botanische Revolutie

Centraal Museum - De tuin is een enorm dynamisch thema binnen de kunstwereld. Botanische Revolutie in het Centraal Museum zet het verleden en het heden tegenover elkaar en brengt deze tegelijkertijd ook samen. 

De mens creëert, betovert en heeft lief. Maar onze soort heeft ook een hand in de destructie, vervuiling en verstoring van de wereld om ons heen. In Botanische Revolutie stellen kunstenaars deze onderwerpen aan de kaak. 

Waar het vaak bij de tuin draait om romantiek, rust en harmonie, is binnen Botanische Revolutie te zien dat de mogelijkheden verder reiken dan dit. Botanische Revolutie biedt de frisse kijk van tientallen kunstenaars op uiteenlopende onderwerpen die allemaal één ding met elkaar gemeen hebben: de natuur.

De tuin biedt een bron van inspiratie voor verschillende kunstenaars, al jarenlang. De resultaten van dit inspiratieproces zijn van 11 september 2021 t/m 9 januari 2022 te aanschouwen in het Centraal Museum in Utrecht. 

Klik hier voor meer info!