Brian Fahlstrom, Returning Presence, 2019 © Brian Fahlstrom. Courtesy of Reflex Amsterdam.
OUD AGENDAITEM

Brian Fahlstrom - Returning Presence

Reflex Amsterdam - Vanaf 13 april presenteer Reflex de tentoonsteling Returning Presence. Returning Presence is de eerste uitgebreide Europese soloshow van de Amerikaanse schilder Brian Fahlstrom en zijn allereerste tentoonstelling in de galerie.

De werken van Fahlstrom verbeelden niet bestaande landschappen die vrij bewegen tussen abstractie en figuratie en laten tegelijkertijd zijn beheersing van kleurgebruik en verf zien. Zijn werk is assertief in zijn fysieke aanwezigheid, waarbij verf en oppervlak een belangrijke rol spelen. Zijn ware aard ontrafelt in de spanning tussen beeld en materialiteit. Returning Presence biedt een goed overzicht van de verkenning door de kunstenaar van landschappen, kleuren en verf van het afgelopen jaar.

Terwijl Fahlstrom's grootschalige werk vooral intrigerend door oog voor detail en gevoelens, belichamen zijn kleine panelen de vrije geest van de verkenning door de kunstenaar van kleur en beweging. Hoewel kleinschalig werk altijd een onderdeel is geweest van het werk van Fahlstrom, is dit de eerste keer dat een uitgebreide selectie van deze kleine schilderijen is tentoongesteld naast zijn grotere werk.

Fahlstrom exposeerde in solo- en groepstentoonstellingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië, waaronder Marlborough Contemporary New York, Taka Ishii Tokyo en Marc Foxx Los Angeles. Zijn werk is te zien in een aantal permanente museale collecties, zoals het Los Angeles County Museum of Art en het Smithsonian Museum of American Art. Fahlstrom is een recente ontvanger van de Pollock-Krasner Foundation Grant. De kunstenaar woont en werkt in Los Angeles.

Klik hier voor meer informatie over Returning Presence, van 13 april t/m 25 mei 2019 te zien in Reflex Amsterdam.