OUD AGENDAITEM

Cadeau, hoezo?

Tropenmuseum - Laat je inpakken door Cadeau, hoezo? Want geven doen we allemaal, maar ook allemaal net even anders! Van sieraden aan baby’s, goud en geld aan een Turks bruidspaar, bijzondere poppen aan koningin Juliana tot cadeaus aan overledenen, offers aan goden en een stoomschip aan Japan. 

Cadeaus krijgen, maar ook geven, is opwindend, soms spannend en vaak feestelijk. Maar wat doe je als je het cadeau niet mooi vindt, niet groot genoeg of zelfs lelijk? Mag je dat zeggen, of is dat niet gepast? Nederlanders vragen soms zelfs om het bonnetje, maar doen ze dat in bijvoorbeeld Japan of Thailand eigenlijk ook? 

Er is van alles te doen in Cadeau, hoezo? Open de laatjes en deuren van een cadeau-inpaktafel en ontdek allerlei weetjes over hoe je cadeaus geeft. Doe mee aan een interactief onderzoek over het geven en ontvangen van persoonlijke cadeaus. Help offers voor te bereiden door de juiste voorwerpen bij elkaar te zoeken. Maak een ontwerp voor een pop die laat zien van welke groep jij deel uitmaakt en zet het ontwerp in de kast met de vele poppen die aan Koningin Juliana zijn gegeven. En stap in een megagroot cadeau dat als furoshiki is vormgegeven door Musubi, dé producent van de Japanse inpakdoeken. In deze kleurrijke, instagrammable installatie word je zélf een cadeau. 

Klik hier voor meer info over de tentoonstelling Cadeau, hoezo? in het Tropenmuseum!