Foto: Studio Miek Uittenhout
OUD AGENDAITEM

Club Catharsis

Toneelgroep ECHO & De Veenfabriek – Vermoeid door haar schijnbaar perfecte, maar lege bestaan, gaat een vrouw op zoek naar nieuwe zingeving in haar leven. Ze belandt in een mysterieuze club. Een plek waar nachtmerries werkelijkheid worden en waar de lucht dik is van vervormde geluiden en vreemde muziek. Hier omarmen mensen, anders dan in het echte leven, intens leed in plaats van het te willen verdoven. Deze muzikale, zwart-komische theatervoorstelling laat de toeschouwer in spanning toekijken naar hoe er zich in dit stuk een ramp voltrekt.

In de voorstellingen van ECHO en de Veenfabriek staat de zoektocht van de mens naar ‘hoe te leven in een maakbare wereld’ centraal. In onze moderne, aangeharkte levens voelen we soms de behoefte om onderworpen te zijn aan iets groots en onherroepelijks. Iets dat ons een doel geeft en de ondraaglijke lichtheid van ons bestaan kan compenseren. Dat, en de gedachte dat we alleen in het aangezicht van de dood inzien wat er werkelijk toe doet, inspireerde de beide groepen tot het maken van Club Catharsis.

Over de makers

Toneelgroep ECHO bestaat uit theatermakers Anna Schoen en Lotte Dunselman. In hun voorstellingen tonen zij een weerspiegeling van de maatschappij waarin alles nét even anders is. Vergelijkbaar met een echo heeft het een ietwat vervormde klank. Hun werk is een kruising van beeldend- en bewegingstheater, performance en nieuw-Nederlands teksttheater.

De Veenfabriek maakt sinds 2004 toonaangevend interdisciplinair muziektheater op locatie, in theaters en in de Veenfabriek Leiden. Met muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, gastronomie, de actualiteit en persoonlijke verhalen creëert de Veenfabriek interdisciplinaire ervaringen, waarin alle zintuigen worden aangesproken.

 

Club Catharsis is te zien t/m 23 februari 2020 op meerdere locaties door het land. Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.