©Iris Box
©Iris Box
©Iris Box
OUD AGENDAITEM

Cmd P for 2079


AGA LAB - Hoe ziet het gedrukte kunstwerk eruit in 2079? Zal het nog bestaan of heeft de digitale wereld de tactiele media voorgoed verdrongen? In de tentoonstelling Cmd P for 2079 is dit laatste geen uitgemaakte zaak. AGA LAB, werkplaats en laboratorium voor kunstenaars en ontwerpers, en curator Sofie Dederen selecteerden vier internationale kunstenaars. Tijdens het artists-in-residence programma deden zij onderzoek naar print en speculeerden over de toekomst van het medium.

In wisselwerking met de conservatoren en de collectie van Allard Pierson onderzoeken de artists-in-residence bovenstaande vragen. De tentoonstelling Cmd-P for 2079 in het Allard Pierson beweegt zich tussen verleden, heden en toekomst. Het gedrukte kunstwerk speelt de hoofdrol in deze tentoonstelling. De speculatieve zone die we hier gekozen hebben is het jaar 2079.

Aanleiding van het onderzoek is het 60-jarig bestaan van AGA LAB. Als collectieve maak- en onderzoeksplek geeft AGA LAB kunstenaars, ontwerpers en fotografen de ruimte om zich te richten op materiaal, beeld en techniek.

De tentoonstelling Cmf P for 2079 is te zien vanaf 3 november 2019 t/m 19 januari 2020. Klik hier voor meer info.