Marc Oosting, 215 ALIEN REALISM (bounce), oil on linen, 60,6 x 90,9 cm. 2021
Amsterdam 20 november 2021 - 15 januari 2022

COPY

Gallery Vriend van Bavink - Bij het werk van zowel Marc Oosting als Boris Tellegen, speelt kopie van vorm en tekst een centrale rol. De duo-tentoonstelling 'COPY' laat de waarde van ambacht en herhaling zien. 

Waar Marc Oosting letterlijk tekeningen laat kopiëren in offshore Zuid Korea, herhaalt Boris Tellegen vormen door ze te deconstrueren en reconstrueren. De expositie bevraagt hoe ambacht en herhaling zich naar kunst en authenticiteit vertaalt. 

Marc Oosting betaalde voor de serie 'Alien Realism' een Zuid Koreaanse kunstenaar om zijn tekeningen te reproduceren in olieverf schilderijen, die zijn tekeningen in een nieuw perspectief plaatsten. In 'COPY' wordt de signatuur van Oosting zowel verhuld als uitvergroot. 

Boris Tellegen begon zijn carrière als een van de grondleggers van de graffiti scene in Nederland. Hij ontwikkelde zijn stijl in een richting waar reliëf, 3-dimensionaliteit en perspectief een grote rol kregen. Door re- en deconstrueren van vormen, wordt het werk van Boris sculpturaal en beeldend. 

'COPY' is van 20 november 2021 t/m 15 januari 2022 te zien in Gallery Vriend van Bavink in Amsterdam. 

Klik hier voor meer informatie.