OUD AGENDAITEM

Corona-geïnspireerde kunst

Collectief Het Paradijs – Hoe zou de wereld zijn na een ramp? Die vraag heeft het Collectief Het Parijs met de theatervoorstelling proberen te beantwoorden. In plaats van hun tournee, die ze van Groningen naar Roosendaal zou brengen, te beginnen, werd alles stop gezet. De wereld was echt in een ramp terecht gekomen. Hoe gaan we hier samen uitkomen? Dat wordt de nieuwe vraag die Collectief Het Paradijs gaat beantwoorden.

Stoppen was voor Collectief Het Paradijs geen optie. Een manier om kunst en cultuur naar de mensen te brengen moest bedacht worden. De wereld van kunst en cultuur staat niet stil, zelfs niet tijdens een ramp. Dit is juist het moment voor nieuwe kunstzinnige ideeën, theater en muziek geïnspireerd door de coronacrisis.

Een eclectisch sketchprogramma, zoals ze het zelf noemen. In de serie ‘Berichten uit de bunker’ zit Collectief Het Paradijs opgesloten in het Amsterdamse theater achter het Leidseplein. Het cultuurleven is stop gezet. Het enige wat ze nog kunnen doen is berichten sturen vanuit hun bunker.

‘Het is 16 Maart. We zitten drie dagen in lockdown en beginnen nu al ons verstand te verliezen. Onze goeroe zit in zelfquarantaine. Het enige wat we nog kunnen is onze berichten uitzenden, tot het licht uitvalt.’ - Berichten uit de bunker (Collectief Het Paradijs)

De serie over de groep die opgesloten zitten in het theater heeft momenteel al 5 afleveringen online staan op hun YouTube kanaal. Des te langer de coronacrisis aanhoudt, des te meer kunst zal worden gecreëerd. Elke dag komt rond 20:30 een nieuwe aflevering online. Ga de serie dus volgen en luister naar de berichten uit de bunker.

De serie ‘ Berichten uit de bunker’ staat op de YouTube pagina van Collectief Het Paradijs.

Berichten Uit De Bunker

Klik hier voor quarantaine proof tips voor thuis.