David LaChapelle, Untitled, 2018 © David LaChapelle. Courtesy of Reflex Amsterdam.
David LaChapelle, Behold, 2017 © David LaChapelle. Courtesy of Reflex Amsterdam.
OUD AGENDAITEM

David LaChapelle | Act of Nature

Reflex Amsterdam - De tentoonstelling Act of Nature zit op het kruispunt van het aardse en het transcendentale, van een utopische fantasie en een dystopische realiteit, waarbij de mensheid en de natuur zowel in harmonie als in conflict met elkaar leven. Op basis van zijn directe omgeving en zijn eerdere ervaring als fotograaf van de sterren, maar ook van religie en spiritualiteit maakt LaChapelle beelden die niet alleen de zintuigen prikkelen, maar ook de geest en het hart.

Paradise, een van de recentere series van LaChapelle, verbeeldt de utopische interactie tussen de natuur en de mens. Geschoten in zijn geboorteland Hawaï en gevuld met mystieke symboliek straalt de serie magie uit en barst met kleur. Werken zoals Praise Dance, uit een eerdere serie, en het nieuwe werk Songs in My Head illustreren LaChapelle's intrigerende collagetechniek van met de hand geschilderde negatieven. Jesus and Buddha under a tree, een ander werk dat in première gaat bij Reflex, toont de sporen van de vingerafdrukken van de kunstenaar die zijn achtergelaten in dit proces.

Beroemd om zijn unieke visie en esthetiek, evenals zijn gedurfde portretten van beroemdheden, wordt LaChapelle beschouwd als een van de belangrijkste fotografen van deze eeuw. Vorig jaar organiseerde het Groninger Museum een ​​grootschalig overzicht van het werk van LaChapelle, met meer dan 70 belangrijke stukken uit verschillende periodes. Dit wordt zijn derde solotentoonstelling bij Reflex Amsterdam.

Klik hier voor meer informatie over David LaChapelle | Act of Nature, van 1 juni t/m 20 juli 2019 te zien in Reflex Amsterdam.