Lithografie van 'De aardappeleters' die Vincent van Gogh gebruikte ter promotie van het schilderij 'De Aardappeleters'. Vincent van Gogh, 'De aardappeleters', april 1885, lithografie op papier, 26.5 x 32 cm, Van Gogh Museum Amsterdam (Vincent van Gogh Stichting)
OUD AGENDAITEM

De aardappeleters: misser of meesterwerk?

Van Gogh Museum - Deze tentoonstelling is een ode aan het bekende werk van Vincent Gogh dat hij maakte in 1885 toen hij in Brabant woonde. De schilderijen, studies, schetsen en brieven vertellen een bijzonder verhaal. 

Naast dat de tentoonstelling ingaat op het ontstaan van De aardappeleters, helpt het de beschouwer ook een eigen mening te vormen over het schilderij dat Vincent zelf zag als zijn beste werk. 

Een deel van de tentoonstelling is ingericht als Aardappeleters-atelier, om nog dichter bij de kunstenaar en het schilderij te komen. In het atelier staat een reconstructie van het interieur van een 19de-eeuwse boerenwoning zoals die op Vincents schilderij. Bezoekers kunnen op deze manier als het ware in De aardappeleters stappen. 

'De aardappeleters: misser of meesterwerk?' is van 8 oktober 2021 t/m 13 februari 2022 te zien en beleven in het Van Gogh Museum in Amsterdam. 

Klik hier voor meer info! 

Tip: Cabaretier Rayen Panday geeft op 11 januari zijn humoristische oordeel over de tentoonstelling. Je kunt je hier aanmeldingen voor deze online activiteit!