Dale Chihuly, Radiant Yellow Icicle Chandelier (detail), 2015. © Chihuly Studio.
OUD AGENDAITEM

De glaskunst van Chihuly

Het Groninger Museum presenteert Chihuly: een tentoonstelling met sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly. Dit onderzoek naar licht, ruimte en vorm is een belevenis voor de hele familie. ‘Ik wil mensen betoveren met licht en kleur op een manier die ze nog niet eerder hebben meegemaakt,’ aldus Chihuly.

De tentoonstelling is speciaal voor het museum samengesteld in samenwerking met de Chihuly Studio uit Seattle. Het is de grootste museale expositie van de kunstenaar in Europa in de afgelopen 20 jaar. Opgebouwd uit 16 installaties, zowel binnen als buiten het museumgebouw, biedt Chihuly een uitgebreid overzicht van hoogtepunten uit het oeuvre van de kunstenaar.

Chihuly is beroemd vanwege zijn ambitieuze architectonische installaties over de hele wereld, in historische steden, musea en tuinen. Zijn werk is opgenomen in meer dan 200 museumcollecties wereldwijd, waaronder die van het Metropolitan Museum of Art in New York, het Smithsonian American Art Museum in Washington D.C. en het Corning Museum of Glass in Corning, New York. 

Chihuly loopt van 8 december 2018 t/m 5 mei 2019. 

Klik hier voor meer informatie.