Lucas Cranach I, Madonna and Child underneath an Apple Tree, 1525–30. Oil on canvas (transferred from panel) © State Hermitage Museum, St Petersburg
OUD AGENDAITEM

De Schatkamer!

De Hermitage Amsterdam - De Hermitage Amsterdam toont met de expositie De Schatkamer! haar grootste kunstschatten. Deze jubileumtentoonstelling, die is samengesteld ter gelegenheid van het 10-jarige bestaan van De Hermitage dat dit jaar groots gevierd wordt, loopt van 2 februari t/m 25 augustus en leidt de bezoeker langs ruim 200 meesterwerken.

De 200 geëxposeerde kunstschatten nemen de museumbezoeker mee naar diverse stromingen en culturen, van de vroegste prehistorie tot en met de 21ste eeuw. De schatkamer! vormt zo een encyclopedische reis door 25.000 jaar kunstgeschiedenis en toont wereldberoemde meesters als Da Vinci, Bernini, Matisse, Rembrandt, Tintoretto, Velázquez en Van der Weyden.

De schatkamer! bestaat uit twee delen. In het eerste deel worden kunstschatten uit diverse tijden en culturen gepresenteerd in verrassende combinaties van twee. Speelse sets die overeenkomsten en verschillen tonen sporen de bezoeker zo aan tot een onbevangen, maar tegelijkertijd ook kritische blik. Het tweede deel van de tentoonstelling is een spannende zwerftocht langs alle afdelingen en collecties van de Hermitage St.-Petersburg, zorgvuldig samengesteld in samenwerking met de museumdirecteur prof. Piotrovsky.

Klik hier voor meer informatie over De schatkamer!, van 2 februari tot en met 25 augustus 2019 te zien in De Hermitage Amsterdam.