Nederlands Kamerkoor, Foto: Foppe Schut
OUD AGENDAITEM

De Schatkamer van Paul van Nevel

Nederlands Kamerkoor - Van 10 t/m 19 mei tourt het Nederlands Kamerkoor door Nederland met De Schatkamer van Paul van Nevel. Het concertprogramma, samengesteld door de legendarische oudemuziekspecialist Paul van Nevel, is zelfs voor de zangers tot op het moment van het concert geheim. Van Nevel brengt regelmatig werk van anonieme componisten. Nu maakt hij daar op plezierige manier misbruik van: het publiek wordt verrast én op het verkeerde been gezet in een programma met louter muzikale parels.

Van Nevel beschrijft zijn programmakeuze zelf als een "concert wat het publiek met de oren zal doen klapperen". Hij gaf strikte instructies mee aan het koor. "Dit programma behoeft absolute geheimhouding, op straffe van twintig zweepslagen bij het verbreken ervan," zo schreef hij hen. Pas na elk stuk krijgt het publiek te horen waar ze naar geluisterd hebben, met uitleg en achtergrondinformatie over het stuk in de vorm van een mini-college door de Vlaamse dirigent. Wel bekend is dat Van Nevel voor een intieme concertvorm kiest, waarbij de muzikale parels die hij heeft uitgekozen voor dit programma nog beter uit de verf komen.

De veelgeprezen Van Nevel is al decennia een graag-geziene gast bij het Nederlands Kamerkoor. Als pionier en boegbeeld van de Oude Muziek staat hij garant voor de hoogste muzikale kwaliteit, gebruikmakend van een interdisciplinaire benadering op het gebied van bronnenonderzoek en het ophalen van vergeten werken.

Klik hier voor meer informatie over De schatkamer van Paul van Nevel, van 10 t/m 19 mei 2019 te zien op meerdere locaties in het land.