Beeld: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
OUD AGENDAITEM

De Speld - Serieus Grappig

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid - Met actuele onderwerpen, reportages en interviews biedt De Speld een kijkje in de wereld van satire. Door het toevoegen van interactieve elementen, fragmenten en objecten worden de bezoekers  geprikkeld om zelf op ontdekking te gaan naar hun eigen satire-grenzen. Daarnaast wordt aan de hand van thema’s zoals politiek, religie en het koningshuis in meer dan 200 fragmenten getoond hoe satire zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

Om de tentoonstelling heen wordt er op de laatste donderdag van de maand een satirisch avondje uit georganiseerd waar bekende Nederlandse satiremakers zoals Youp van ‘t Hek hun verhaal doen over werk en hun inspiratiebronnen. Tijdens deze avonden zullen zij ieder het gesprek aangaan met Jack Spijkerman of Harm Edens.

Als kers op de taart zal ook de voorjaarsvakantie bij Beeld en Geluid volledig in het teken staan van satire. Hier kun je meedoen aan workshops karikatuur tekenen, meespelen in een sketch of een superworkshop van een echte satiricus volgen. Illustrator Merel Barends, cabaretier Klaas van der Eerden en De Speld-redacteur Nathan de Groot zullen hierbij aanwezig zijn om je de fijne kneepjes van het vak te leren.

Serieus grappig is te zien van vrijdag 8 februari tot en met zondag 15 september 2019 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Klik hier voor meer informatie.