Foto: Selva Wilbers, Stichting de Theatermakers
OUD AGENDAITEM

De Theatermakers - Weg uit de Peel

Theatermakers – De toneelvoorstelling Weg uit de Peel is in juni terug in de Peel. Na 19 vrijwel allemaal uitverkochte uitvoeringen in 2018 worden er dit jaar nog 6 extra voorstellingen gegeven. In Helenaveen speelt stichting de Theatermakers, bestaande uit Jacques Vriens, Bas Leenders en Casper Vriens, nog een keer een laatste reeks opvoeringen van het succesvolle stuk. De opvoeringen vinden plaats pal aan de Brabants-Limburgse grens in een prachtig natuurgebied.

De Theatermakers spelen met Weg uit de Peel het verhaal van Janneke Berkvens: zij woont met haar ouders, broers en zusje in een armoedig huisje in de Peel. Haar vader en broer Nard zijn turfstekers en moeten hard werken voor een schamel loon. Janneke droomt ervan juf te worden en zo te ontsnappen aan het zware, uitzichtloze leven dat de meeste Peelbewoners leiden. Omdat Nard en haar meester van de lagere school nauw betrokken raken bij een opstand tegen Witlox, de grote Peelbaas, dreigt haar droom onbereikbaar te worden en ziet Janneke nog maar één uitweg. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Jacques Vriens, die tevens regisseur is van de toneelproductie. Zowel in het boek als op de bühne brengt Vriens met Weg uit de Peel op lichte wijze sociale thema’s als sociale ongelijkheid en machtsmisbruik. Dit maakt het een historische, maar bovendien ook actuele familievoorstelling.

De opvoeringen vinden plaats pal aan de Brabants-Limburgse grens in een prachtig natuurgebied, niet toevallig: in de Peel. Dit bijzondere decor en de beleving van de natuur rondom het theater maken van Weg uit de Peel een echte belevenis.

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling Weg uit de Peel van de Theatermakers, van 7 t/m 16 juni te zien in natuurgebied De Peel.