Delft Fringe Festival 2019, Sanne Vleugels
OUD AGENDAITEM

Delft Fringe Festival

Delft Fringe Festival - Van donderdag 30 mei tot en met maandag 10 juni 2019 vindt de negende editie van het Delft Fringe Festival plaats. Tijdens het festival ontdekt, beleeft en verbaast het publiek zich over jonge, talentvolle makers en nieuwe voorstellingen in alle genres binnen de podiumkunsten. Verspreid over 12 dagen spelen dit jaar 55 theatermakers meer dan 450 voorstellingen op 21 onverwachte locaties in de historische binnenstad van Delft. Met 225 uur aan voorstellingen biedt het Delft Fringe Festival de ideale theatrale binge-watch marathon tijdens deze zomer. 

Het Delft Fringe Festival is een springplank voor de nieuwe generatie opkomende podiumkunstenaars. Het festivalprogramma toont werk van makers die een verhaal te vertellen hebben en het meer dan verdienen om door een groot publiek gezien te worden. De voorstellingen duren maximaal dertig minuten, waardoor je als bezoeker vier voorstellingen per middag of avond kunt bezoeken. Zo maak je in een twaalfdaagse marathon kennis met alle nieuwe genres in de podiumkunsten.

Het verrassend veelzijdige programma verbindt muzikanten, dansers en theatermakers met liefhebbers, levensgenieters en ontdekkers. Van roeicentrum tot marktplein, en van schuilkerk tot sigarenfabriek staan de makers in contact met de locatie en tonen ze Delft in een ander (spot)licht. Waar Delft, met de Technische Universiteit, bekend staat als stad van innovatie toont het Delft Fringe Festival de innovatie in de podiumkunsten. Alles voor even met andere ogen.

'Voor we verder komen moet er gewoon het één en ander opgehelderd worden, kunnen we daarna saampies door' vinden de meiden van cabaret duo Vlamousse (winnaar studentenprijs Leids Cabaret Festival 2019). Schrijnend eerlijk en misplaatst moraliserend worstelen ze zich in Saampies door de thema’s van de tijd. Verder is er natuurlijk nieuw werk te zien van de winnares van de publieksprijs 2018: Sanne Vleugels. Ook Buro Nieuw Perspectief brengt deze festival editie weer muziektheater. Als kinderen in een speeltuin verkennen zij hoe ze de locatie als instrument kunnen gebruiken. Een aantal highlights van deze editie zijn: The sea is where you think it is, waarin je je lijkt te begeven op de bodem van een zwembad. De dansers van CHRONOS creëren een ruimte die de mogelijkheid aan keuzes van ieder moment blootlegt. Eva van den Bosch dook voor de muziektheatervoorstelling Op het leven geschreven in haar eigen familiegeschiedenis. Gegrepen door de 60 jaar durende liefdevolle briefwisseling tussen haar grootouders onthult ze de schoonheid van het samen opgaan. Lisa Ostermann heeft het in haar cabaretvoorstelling MEEDOEN over pogingen om mee te doen met de mensen en hoe die pogingen vaak mislukken. Omdat sommige mensen te cool zijn (dus eng) en sommige te niet-cool.

Dat het festival een springplank is voor talent blijkt uit de succesverhalen van makers uit vorige edities. Zo hebben o.a. De Gestampte Meisjes, Bovenste Knoopje Open, HUN, Jasper Smit, Kirsten van Teijn, Lisa Ostermann, Matroesjka en Kiki Schipper na deelname aan het Delft Fringe Festival door heel Nederland bekendheid verworven.

Klik hier voor meer informatie over Delft Fringe Festival, dat van 30 mei t/m 10 juni 2019 plaatsvindt in Delft.