Grace Schwindt - Clean Air © Zeno X
OUD AGENDAITEM

Delirious in Lustwarande

Lustwarande - In 2019 jubileert Lustwarande: het Platform for Contemporary Sculture in Tilburg bestaat tien jaar. Dit wordt gevierd met de expositie Delirious, die plaatsvindt van 15 juni tot en met 20 oktober, Het is de tiende expositie die plaatsvindt in park De Oude Warande, met nieuwe werken van zesentwintig internationale kunstenaars. 

De expositie Delirious presenteert een overzicht van recente ontwikkelingen in de hedendaagse sculptuur. Naast reflecties op actuele thema’s is de nadruk die er op materiaal gelegd wordt onmiskenbaar. In de context van de huidige technologie en de herdefiniëring van ons wereldbeeld is er nieuwe aandacht voor de fysieke productie van beelden en voor heronderzoek naar materialen.

Net als in de jaren ’80 staat de huid van sculptuur centraal, nu echter in een niet eerder vertoonde mix van combinaties. Dit vloeit niet alleen rechtstreeks voort uit nieuwe denkmodellen, die focussen op het belang van materie, maar ook uit de hedendaagse beeldcultuur en uit de huidige mengmogelijkheden van materialen. De titel Delirious verwijst naar deze hang naar een fysieke sculptuurpraktijk, die zowel euforisch als kritisch is.

De deelnemende kunstenaars zijn: Isabelle Andriessen (NL), Kevin Beasley (US), Nina Canell (SE), Steven Claydon (UK) , Claudia Comte (CH), Morgan Courtois (FR), Hadrien Gerenton (FR), Daiga Grantina (LV), Siobhán Hapaska (IR), Lena Henke (DE), Camille Henrot (FR), Nicholas Hlobo (SA), Saskia Noor van Imhoff (NL), Sven ’t Jolle (BE), Sonia Kacem (CH), Esther Kläs (DE), Sarah Lucas (UK), Justin Matherly (US), Win McCarthy (US), Fujiko Nakaya (JP), Bettina Pousttchi (DE), Magali Reus (NL), Jehoshua Rozenman (IL/NL), Bojan Šarčević (FR), Eric Sidner (US), Filip Vervaet (BE).

Klik hier voor meer informatie over Delirious, van 15 juni t/m 20 oktober 2019 te zien in Lustwarande.