Teylers Museum - Heinrich Harder
Haarlem 31 januari 2020 - 23 augustus 2020

Dinomakers

Teylers Museum - Bijna elke generatie kinderen raakt gefascineerd door dinosaurussen. Maar het beeld van de dino is door de jaren heen nogal veranderd. Van dino’s met schubben tot dino’s met veren. Van log en traag tot snelle renners. En dat gekke uitsteeksel op de neus van de iguanodon, bleek uiteindelijk een duim! De tentoonstelling Dinomakers duikt dieper in de verbeelding van dino’s door de eeuwen heen.

Hoe ziet die ontwikkeling eruit? Van schilderijen en tekeningen tot toverlantaarnplaatjes, film en 3d-prints: in de familietentoonstelling Dinomakers krijg je een overzicht van twee eeuwen paleokunst. Verwonder je over de spannende, verrassende en soms controversiële verbeelding van dino’s en ander prehistorisch leven door kunstenaars en wetenschappers.

Voor de tentoonstelling is Teylers Museum op zoek naar dinospecialisten tussen de 4 en de 12 jaar. Deze jonge kenners worden geïnterviewd over hun favoriete dino en van dit interview worden filmpjes gemaakt. De filmpjes krijgen een plek in de tentoonstelling.

Dinomakers is te zien van 31 januari 2020 t/m 01 juni 2020 in het Teylers Museum. Klik hier voor meer info.