Isabelle Andriessen, Necrotic Core, 2021, keramiek, aluminium, ijzer(II)sulfaat, rvs, waterkoeler, pomp. Foto: Aurélien Mole
OUD AGENDAITEM

DORM

De Pont museum - Speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelde Isabelle Andriessen sculpturen die zich in een constant veranderlijke staat bevinden. 

Wat gebeurt er met de materialen die wij achterlaten? Isabel Andriessen formuleert in 'DORM' waarin verschillende materialen een eigen leven leiden. Zullen we de controle nog wel behouden, of zullen deze materialen zich tegen ons keren?

'DORM' laat een reeks nieuwe sculpturen zien waarvan de verschijningsvorm zal veranderen gedurende de tentoonstelling. Dit komt omdat Andriessen van materialen gebruik maakt die op elkaar reageren. Ze laat bijvoorbeeld met elektriciteit, koeling en chemicaliën haar beelden 'zweten', kristalliseren of lekken. Haar sculpturen verliezen, net als de aanschouwer, langzaam maar zeker de grip. 

Behalve dat de werken van Andriessen bij deze tentoonstelling een bepaalde levensvatbaarheid hebben, zijn ze daarnaast ook aangesloten op gesloten leidingssystemen die de werken voeden en activeren. 

'DORM' is vanaf 18 september 2021 t/m 23 januari 2022 te bezoeken in De Pont museum in Tilburg. 

Klik hier voor meer info!