Roos Soetekouw - Ziggy Throwes
OUD AGENDAITEM

Duurzaam textiel

Kunst centrum Haarlem - Vanaf zaterdag 14 september tot en met donderdag 14 november is in Kunst centrum Haarlem de tentoonstelling Duurzaam textiel te zien van textiel-ontwerper Roos Soetekouw. In deze verkoop expositie zijn o.a. plaids, kussens, droogdoeken en handdoeken te zien. Roos Soetekouw werkt overwegend met gerecycled materiaal waar haar liefde voor de natuur ontegenzeggelijk is.

Roos Soetekouw is een snel rijzende ster in de wereld van textieldesign. Nadat zij was afgestudeerd aan het Amsterdam Fashion Institute kreeg zij de opdracht enkele kamers in te richten voor het Hotel The Exchange in Amsterdam. Zij decoreerde de kamers niet maar kleedde hen als modellen. Op de design beurs in Milaan in 2016 maakte Soetekouw indruk met haar plaids uit haar Skinn-collectie en de keukencollectie Fungy. In datzelfde jaar maakte zij voor het merk Australian Footwear en de Dutch Design Week een serie opvallende sneakers en schoenen. Van recente datum zijn de Ziggy Throws, gemaakt van gerycled katoen in samenwerking met Enschede Textielstad.

Al vanaf het begin van haar carrière werkt Soetekouw op het snijvlak van kunst en design. De warmte en bescherming die textiel biedt loopt synchroon met een artistieke wereld die Roos Soetekouw graag wil creëren. Haar gebruik van ongewone kleuren en vormen komt bijvoorbeeld tot uiting in de plaids uit haar Skinn-collectie waar zij de microscopische structuren en in het donker paars oplichtende zeeslakken als motieven gebruikte. Het materiaal dat Soetekouw voor haar ontwerpen gebruikt is gerecycled. De stoffen krijgen de kleur van de hergebruikte garens en worden niet overnieuw geschilderd.

Klik hier voor meer informatie over Duurzaam Textiel, van 14 september t/m 14 november 2019 te zien in Kunst centrum Haarlem.