Eli Content Sterrennacht 12 o'clock and all is well, 2009 Courtesy kunstenaar en Galerie Onrust, Amsterdam Foto: Peter Cox
Eli Content Zonder titel, 2017-2018 Collectie kunstenaar / courtesy Galerie Onrust, Amsterdam Foto: Peter Cox
Eli Content Beresjiet, het Paradijs, 2013 Drukwerk en verf op krantenpapier, op kaasdoek, 260 x 400 cm Collectie Joods Historisch Museum Foto: Peter Cox
Amsterdam 29 november 2019 - 30 augustus 2020

Eli Content . So much I glazed on beauty

Joods Historisch Museum – In So much I glazed on beauty toont het Joods Historisch Museum een eerbetoon aan Eli Content, een van de belangrijkste hedendaagse joodse kunstenaars van Nederland. In deze overzichtstentoonstelling zijn de hoogtepunten uit zijn eigenzinnige oeuvre van de afgelopen veertig jaar te zien.

De tentoonstelling toont ruim 90 werken, waaronder schilderijen, tekeningen, kunstenaarsboeken en installaties. In zijn beginjaren maakte Content vooral abstracte, sobere en minimalistische werken. In de loop der tijd werd zijn werk steeds figuratiever en kleurrijker. Eerst met verwijzingen naar de natuur en motieven van bladeren en dieren, later volgden menselijke figuren en recent ook portretten. De kunst die hij tegenwoordig maakt is opvallend direct en levenslustig.

In zijn werk belicht de kunstenaar hoe veel Joods-zijn voor hem betekent. Hij laat zich vaak inspireren door het scheppingsverhaal en het Jodendom, maar eigentijdse zaken als striptekeningen, plastic speelgoed en medische handboeken inspireren hem evengoed. Zijn voortdurende drang tot vernieuwing is in deze expositie duidelijk zichtbaar.

De tentoonstelling Eli Content. So much I glazed on beauty is te zien t/m 10 mei 2020 in het Joods Historisch Museum te Amsterdam. Voor meer informatie over de artiest en expositie, klik hier.