©Studio Roosegaarde
©Studio Roosegaarde
Nathaniel Mellors, Bad Copy, 2012. Courtesy the artist and Matt's Gallery, London. Photograph by Peter White.
OUD AGENDAITEM

ENDLESS LIFE

Het Doornburgh - Is onsterfelijkheid in de toekomst een mogelijkheid? In de tentoonstelling ENDLESS LIFE filosoferen kunstenaars en wetenschappers over een wereld waar het leven eindeloos te verlengen is. Naast de tentoonstelling delen toonaangevende experts hun kennis in lezingen over het eeuwige leven.

Tot nu toe kennen wij alleen het leven dat eindigt. Maar het zou best kunnen dat dit in de toekomst heel anders is. Uit recente wetenschappelijke ontdekkingen blijkt dat de veroudering van cellen te vertragen is, en dat sommige cellen zelfs weer jonger kunnen worden. Wetenschappers proberen het eindeloze leven waar te maken door middel van nieuwe organen, slimme implantaten, gentherapie of zelfs met een uitgebalanceerd dieet.

Tijdens de tentoonstelling zijn er ook diverse kunstwerken te bekijken van kunstenaars uit niet alleen Nederland maar ook uit Het Verenigd Koninkrijk, Estonië, Zweden en Duitsland. De lezingen worden gegeven door onder andere hoogleraren, filosofen en wetenschappers.

ENDLESS LIFE is te zien vanaf 13 september 2019 t/m 29 maart 2020 in Het Doornburgh buitenplaats voor kunst en wetenschap. Klik hier voor meer info.