Eran Shakine, A Muslim, a Christian and a Jew on the dark side of the moon
OUD AGENDAITEM

Eran Shakine - A Muslim, a Cristian and a Jew

Museum Ons’ Lieve Heer op Solder - Vanaf 16 mei is in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder de expositie A Muslim, a Christian and a Jew te zien van de Israëlische kunstenaar Eran Shakine. In ruim veertig tekeningen en schilderijen onderzoekt de kunstenaar op humoristische wijze de overeenkomsten en verschillen tussen drie grote wereldreligies: de islam, het christendom en het jodendom. In een unieke tekenstijl toont Shakine zijn dromen over een ander gedrag in ons dagelijks leven. De expositie is t/m 13 oktober 2019 te zien in het nieuwe entreegebouw van het museum.

In de serie A Muslim, a Christian and a Jew zijn drie figuren op zoek naar de liefde van God. Als goede vrienden maken ze een reis door de tijd. Grote historische gebeurtenissen en filosofische vragen passeren op schijnbaar moeiteloze wijze. In hun negentiende-eeuwse kledij zien de stripachtige figuren er hetzelfde uit en is hun religieuze achtergrond niet te identificeren. "Als je alles weghaalt wat wij gebruiken om ons van de ander te onderscheiden, dan blijkt dat we allemaal dezelfde basisbehoefte hebben: gelukkig zijn.", aldus Shakine. A Muslim, a Christian and a Jew is een productie van het Joods Museum in Berlijn en was daar in 2017 voor het eerst te zien. In 2018 werd de expositie getoond in het Joods Museum te München.

Tijdens de expositie vinden regelmatig zogenoemde Tolerance Talks plaats, waarbij bekende personen met uiteenlopende achtergronden en disciplines op zaal in gesprek gaan met het publiek. Daarnaast gaat de jongerencommunity van het museum samen met de kunstenaar aan de slag met thema’s als tolerantie, religieuze vrijheid en religieuze diversiteit. Er komt onder meer een graffiti-workshop en er wordt gewerkt aan een korte film. De resultaten zijn te zien in het werkatelier.

Klik hier voor meer informatie over A Muslim, a Cristian and a Jew, van 16 mei t/m 13 oktober 2019 te zien in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.