Meerdere locaties 13 maart 2020 - 17 mei 2020

FABEL

Meerdere locaties - In de voorstelling FABEL creëert een grote groep Orkatermakers samen met brassband K.O. Brass! een nieuwe, wonderlijke mash-up van fabelvertellingen. Aan de hand van de gewelddadige verhalen van de Grieks dichter Aisopos en de charmante fabels van de Franse schrijver De La Fontaine ontvouwt Orkater een bombastische, muzikale montage-carrousel van verhalen en moralen.

Sluw als een vos, dom als een ezel en sterk als een leeuw: waarom grijpt de mens van oudsher naar het dierenrijk om iets over zichzelf te vertellen? En waar gaat het wankelen als een oeroude fabel ineens in een ander daglicht komt te staan, als het perspectief verandert? De vos en de kraai vechten om de kaas. De mier en de krekel dansen, terwijl de olifant hen vertrapt. Als we fabels moeten geloven, bestaat er zoiets als een oermoraal. Bestaat er nog ergens diep in ons een gezamenlijk moraal? Of wordt de mens, in de hedendaagse smeltkroes van opvattingen, nationaliteiten en religies teruggeworpen op zijn eigen persoonlijke morele kompas?

Regisseur Suze Milius wil de kracht van de verbeelding en de muzikaliteit laten spreken in FABEL: ‘De verscheidenheid aan performers, zowel acteurs als muzikanten, en de beeldtaal zullen zorgen voor een, zoals ik het graag noem, celebration van het menselijk samenzijn. Het is daarbij heel belangrijk dat we de mens achter de performers mogen zien. In wie ze zijn en wat voor hen van waarde is.’

FABEL is te zien vanaf 13 maart t/m 17 mei 2020 op meerdere locaties. Klik hier voor meer info.