OUD AGENDAITEM

Film festival en chill

International Documentary Film Festival Amsterdam – Bekijk de mooiste documentaires en films uit binnen- en buitenland online, en laat je inspireren.

IDFA is het grootste documentaire festival ter wereld, en trekt door zijn omvang een groot aantal documentaires en films van top kwaliteit. Elk jaar wordt het festival georganiseerd in Amsterdam, meer dan 300 documentaires zijn dan te bekijken. Door de documentaires wordt de kijker meegenomen naar alle mooie en minder mooie plekken die onze wereld te bieden heeft.

Nu het reizen over de wereld fysiek even op zich moet laten wachten, geeft IDFA je de kans om vanaf de bank de meest bijzondere plekken en mensen op aarde te ontdekken. IDFA biedt namelijk online meer dan 300 documentaires aan, die gratis te bekijken zijn.

In een catalogus worden verschillende IDFA-films en media projecten bijgehouden, die online te streamen zijn. In Nederland zijn er zo’n 300 documentaires gratis te bekijken. Maar er zijn er nog veel meer die tegen een kleine vergoeding (de opbrengsten gaan direct naar de filmmaker, distributeur of andere rechthebbende van de film) te aanschouwen zijn.

Dus, zet je Netflix serie even op pauze en laat je meeslepen door de fantastische, ontroerende en overweldigende films die hier te bekijken zijn.

De documentaires zijn te vinden op de site van IDFA.

International Documentary Film Festival Amsterdam

Klik hier voor quarantaine proof tips voor thuis.