Werk door: Janine van Herwaarden
OUD AGENDAITEM

From Shanghai to The Hague

ANNA@TV05 - Kunstenaars José Sintnicolaas en Janine van Herwaarden organiseren van 25 t/m 28 november een tentoonstelling in hartje Den Haag, waar zij samen met Carole Swarthof een combinatie van schilderijen en beelden laten zien. 

De dames deelden een atelier in Shanghai negen jaar geleden en begonnen daar hun samenwerking. De kansen die zij kregen in Shanghai hebben ze gebruikt om hun kunst en hun liefde voor kunst met de mensen daar te delen. 

Janine blijft een sterke band met China houden door haar Chinese schoonfamilie. Ze maakt abstracte kleurrijke schilderijen, met verschillende materialen. Ze haalt inspiratie uit de natuur, het alledaagse leven en laat de schoonheid van de imperfectie zien. 

José exposeert met ruige mixed media-werken waarin ze glas, zand en papier heeft verwerkt. Deze serie is een eerbetoon aan de aarde en ze wil hiermee meer bewustzijn creëren voor duurzaamheid. 

Carole maakt abstracte sculpturen die de verbinding en verandering tussen mens en natuur weergeven. Dit is een mooie toevoeging op de schilderijen in de expositie. 

'From Shanghai to The Hague' is van 25 t/m 28 november 2021 te zien bij de pop-up locatie ANNA@TV05. Adres: Tournooiveld 5, Den Haag.

Klik hier voor meer informatie.