Casa Milà. Beeld: Museum Het Schip
Museum Het Schip. Beeld: Museum Het Schip
OUD AGENDAITEM

Gaudí en de Amsterdamse School

Gaudí en de Amsterdamse School is een tentoonstelling met prachtige, fantasievolle voorwerpen van de Catalaanse architect en maquettes van zijn bekendste gebouwen, zoals Casa Batlló en de Sagrada Família. Ook zul je de vele vergelijkingen tussen Gaudí en de Amsterdamse School zien. 

Voor het eerst in dertien jaar is Antoni Gaudí te bewonderen in Nederland. Museum Het Schip zal een halfjaar in het teken staan van de organische bouw- en sierkunst van de architect. In de tentoonstelling word je meegenomen naar kleurrijk Barcelona en kan je een kijkje nemen in de fantasievolle wereld van Gaudi. Zijn liefde voor het ambacht, zijn inspiratie uit de natuur en toepassing van geometrische constructies komen overeen met de kenmerken van de Amsterdamse School. De bouwwerken van Gaudí en gebouwen in de Amsterdamse School stijl braken tradities. De architecten waren actief in een roerige tijd waarin industrie en vakbewegingen opkwamen. 

In de tentoonstelling zijn niet alleen maquettes van beroemde gebouwen te zien, maar ook de interieurs die Gaudí erbij ontwierp. Er zijn originele houten deuren, deurkrukken, vloertegels en kleurrijke mozaïeken in stijl te zien. Naast al het pracht en praal is de technische kant van Gaudí’s ontwerpen ook te bewonderen. 

Van 2 oktober 2018 tot en met 31 maart 2019 is de tentoonstelling Gaudí en de Amsterdamse School in Museum Het Schip te bewonderen. Kijk op de website voor meer informatie.