Leo Gestel, Stilleven met rozen en peren, 1911, olieverf op doek, Singer Laren, schenking Collectie Nardinc
OUD AGENDAITEM

Geschilderde bloemen

Singer Laren - Vanaf 21 mei presenteert Singer Laren Geschilderde bloemen. De tentoonstelling bevat onder andere de pas verworven werken Korenbloemen met klaproos van Jan Sluijters en Interieur van Leo Gestel.

De tweede zomerperiode van de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin, is de aanleiding voor een presentatie van bloemschilderijen uit de eigen verzameling van Singer Laren: een keuze van kunstwerken uit de periode van het Nederlandse impressionisme en modernisme. De keuze varieert van roze en witte rozen van de 'Larense' impressionist Evert Pieters, tot dieprode pioenen van Amsterdamse School schilder Floris Verster. Van paarse korenbloemen van de ultramoderne Jan Sluijters via de vlak-decoratieve rozen van Leo Gestel tot een enkele knalgele tulp van fauvist Kees van Dongen. De expressionistische witte cyclamen van Mommie Schwartz en andere Bergense School kunstenaars benadrukken met hun contrastrijke beeldtaal vooral de vormen van plant en bloem.

Geschilderde bloemen is - naast de tentoonstelling Duitse expressionisten - te zien van 21 mei t/m 25 augustus 2019 in Singer Laren.

Klik hier voor meer informatie.