Foto: Bart van Overbeeke
Immersive-Decelerator - Pani
Something Blue - Kari Kola
OUD AGENDAITEM

GLOW Eindhoven

Wederom wordt Eindhoven getransformeerd tot een waar lichtspektakel. Kunstenaars uit het binnen- en buitenland komen bijeen om prachtige lichtprojecten door de hele stad heen te exposeren. De expositie is gratis te bezoeken en word geleid door een looproute door het centrum van de stad heen. Dit jaar luidt het thema: ‘Living Colors’.

GLOW is een jaarlijks lichtkunstfestival waarbij de straten van Eindhoven compleet worden omgetoverd tot één, groot kunstwerk. Met behulp van lichtkunstenaars verzint GLOW elk jaar een nieuw thema met unieke licht- en kleurervaringen. Ook dit jaar zullen vele nieuwe projecten te bewonderen zijn tijdens het evenement, waaronder ‘Portie Licht’ en ‘Flower Water’. 

De GLOW-route is ongeveer 5 kilometer en duurt gemiddeld twee uur lang. Op de route staan veel verschillende soorten lichtkunstwerken, zoals werk van jonge, opkomende talenten en duurzame werken. Gevels en openbare ruimtes worden onderdeel van de kunstwerken maar ook objecten speciaal gecreëerd voor het evenement zullen te zien zijn tijdens de route.

Uniek aan de route dit jaar is dat het dwars door het Van Abbemuseum door zal lopen. Hierdoor kunnen bezoekers het museum voor hedendaagse kunst van binnen te zien krijgen.

GLOW Eindhoven is van 9 november t/m 16 november te zien in Eindhoven. Klik hier voor meer informatie.