Foto: Felicity Ingram
OUD AGENDAITEM

God is een Moeder

Toneelgroep Oostpool –Marcus Azzini en Nazmiye Oral gaan in de theatervoorstelling God is een Moeder met elkaar in gesprek over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. In gesprek over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? En hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan? Deze meeslepende voorstelling toont een  persoonlijke en gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie.

Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die  tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om tot de ander gemaakt te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de christelijke en islamitische gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen. Een kwetsbare, liefdevolle en complexe ontmoeting.

Bij de voorstelling is ook een fotoserie ontwikkeld. Voor meer informatie en de actuele speellijst, klik hier.