Portret van Antoinette-von Bach van Loon, Lodewijk Post de Jong, 1976
Amsterdam 05 juni 2021 - 30 september 2021

Herstory - vrouwen, verhalen, verandering

Museum Van Loon - Verhalen uit de geschiedenis worden veelal verteld aan de hand van mannen, vrouwen komen niet of nauwelijks aan bod. In deze tentoonstelling wordt in samenwerking met Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, herstory verteld.  

De rollen die vrouwen speelden in de loop van de geschiedenis wordt vaak onderbelicht. 'Herstory - vrouwen, verhalen, verandering' vertelt de verhalen achter een aantal van de vele portretten van vrouwen die in Museum Van Loon hangen. 

Scenes uit de levens van vrouwen tonen gezamenlijk hoe zij zorgen voor verandering in hun eigen milieu. Er wordt een beeld geschetst over hoe hun tijdsgeest veranderde en hoe geschiedschrijving langs vrouwelijke lijn een impactvolle toevoeging vormt op de bestaande mannelijke narratieven. Met behulp van portretten, foto's, boeken en persoonlijke objecten worden deze verhalen geïllustreerd. 

Deze tentoonstelling is een voorproefje van een grotere tentoonstelling over vrouwen die zal verschijnen in het najaar van 2024.

'Herstory - vrouwen, verhalen, verandering' is van 5 juni t/m 30 september 2021 te bezichtigen in Museum Van Loon in Amsterdam. 

Klik hier voor meer info!