Het Houten Huis. Ruimtevlucht
verschillende locaties 19 oktober 2019 - 16 april 2020

Het Houten Huis - Ruimtevlucht

Een ruimteschip vertrekt naar een beter leven. Mensen en andere dieren dringen om binnen te komen, maar de selectie is streng. Alleen het beste van het beste mag aan boord. Een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans over de ‘verstekeling’ die je onherroepelijk met je meedraagt. 

Het helderziende meisje en de geleerde giraf hebben tickets weten te bemachtigen. Voor de sterkste gedachte en de puurste liefde zijn ereplaatsen gereserveerd. Als het schip opstijgt kijken zij naar de verwoeste aarde. Er is geen tijd om lang te treuren, want zij zijn de elite, het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Maar aan boord blijkt een verstekeling...

Ook vanuit de foyer vertrekt er een ruimteschip naar een beter leven. Het Houten Huis selecteert kinderen en volwassenen om mee te denken over wie er wel en niet mee mag en hoe die nieuwe, betere wereld eruit moet komen te zien. Wie bepaalt er de regels? Is er ruimte voor ieders eigenschappen? En wat betekent ‘beter’ dan eigenlijk? 

Samenwerking
In Ruimtevlucht kijk en luister je naar de kenmerkende composities van Houten-Huismuzikant Martin Franke, verstrengeld met de toegankelijke, nieuwe opera van Holland Opera. Onder regie van Elien van den Hoek resulteert dit in een fonkelnieuw universum van beeldend theater met absurde humor, betoverende zang en livemuziek. Het Houten Huis en Holland Opera werken al lang samen op het gebied van educatie. Ze organiseerden samen Klassetheater en speelden in elkaars Cultuurmenu. Nu is het eindelijk tijd om ook de artistieke krachten te bundelen.
 

Ruimtevlucht is te zien van 19 oktober t/m 16 april in verschillende theaters door heel Nederland. Klik hier voor meer info.