Hito Steyerl, SocialSim, 2020, eenkanaals HD video en live computersimulatie Dancing Mania, 18 min., 19 sec., Dancing Mania variable duur. Film still © Hito Steyerl
OUD AGENDAITEM

Hito Steyerl - I Will Survive

Stedelijk Museum Amsterdam - Hito Steyerl is een van de belangrijkste en meest gewaardeerde vertegenwoordigers van de hedendaagse kunstwereld. Vanaf 29 januari is in het Stedelijk Museum Amsterdam een grote solotentoonstelling van haar te zien. 

Hito opereert op het snijvlak van film en beeldende kunst uiteenlopend van documentaire cinema tot inventieve multimedia-installaties. Haar installaties zijn goed doordacht en visueel overweldigend. Ook bieden ze op een onverwachte wijze herkenbaarheid. 

Hito maakt gebruik van veel verschillende middelen: beeld, geluid, essays, performances en installaties. Ze is een meester in het vertellen van verhalen. Bij deze tentoonstelling begeef je je in een wilde achtbaan boordevol verhalen met meerdere lagen. Tussen realiteit en droomwereld, met humor en zwartgalligheid. Totdat het aan het eind van de rit allemaal samenkomt. 

'I Will Survive' is van 29 januari t/m 12 juni 2022 te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. 

Klik hier voor meer informatie.