Campagnebeeld: Mark Engelen Fotografie en Het Echte Werk
Meerdere locaties 13 februari 2020 - 19 april 2020

Hoe ik talent voor het leven kreeg

WAT WE DOEN - Vanaf februari 2020 presenteert WAT WE DOEN de voorstelling Hoe ik talent voor het leven kreeg, gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan al Galidi. Rodaan al Galidi schreef over de 9 jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Een indringend en humoristisch verhaal over Semmier Kariem, die asiel aanvraagt in Nederland. Semmier droomt van een nieuw leven, maar het AZC wordt voor hem een bijna magisch dorp waar hij eindeloos wacht.

In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen dit bijzondere verhaal van Rodaan Al Galidi in het theater. Hij schreef over de 9 jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Het verhaal geeft op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving.

Het randprogramma De Karavaan zit vol verdieping en kleinere ontmoetingen. Met debatten, jeugdvoorstellingen, workshops en meer. De Karavaan brengt mensen uit het AZC, statushouders, ondernemers, theaterliefhebbers, vrijwilligers en nog veel meer mensen samen om in gesprek te gaan over de vraag: hoe vangen we mensen op een menselijke manier op? En wat is dat dan, 'menselijk'.
 
WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. We hebben het over samenleven, rechtspraak, privacy, vluchtelingen. Dit jaar tourt WAT WE DOEN met de veelgeprezen voorstelling JA door het land. Onderdeel van deze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast wordt er naar andere vormen gezocht om de onderwerpen te delen met verschillende publieksgroepen. 

Klik hier voor meer informatie over Hoe ik talent voor het leven kreeg, van 13 februari t/m 19 april 2020 te zien op meerdere locaties in het land.