Maastricht 13 april 2021 - 23 januari 2022

HUID

Bonnefantenmuseum - In het Bonnefantenmuseum is de eerste tentoonstelling speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar te zien: HUID. 

HUID nodigt de (jonge) bezoeker uit tot onderzoeken, ervaren en filosoferen. Want kunst kijken doe je namelijk niet alleen met je ogen! Door te voelen, te tasten, te ruiken en te kijken leer je jezelf en het kunstwerk beter begrijpen.

Onze huid is één groot zintuig. Door je huid voel je de warme bries op een zomeravond, de vervelende jeuk van een insectenbeet en het rustgevend gevoel van een vriendenhand op je schouder. Je huid is een antenne die kan zenden en ontvangen. Zij omhult je als een jas die je beschermt en bij elkaar houdt.  Je huid vertelt over je leeftijd, je gezondheid en waar je voorouders vandaan kwamen. Zij beschermt je, maar is ook kwetsbaar en draagt sporen van het verhaal van je leven.

Met werken uit de Bonnefantencollectie van Marlene Dumas, Bruce Nauman, L.A. Raeven, Ferdi Tajiri en Luc Tuymans en bijdragen van Célio Braga, Berlinde De Bruyckere, Jalila Essaïdi, Margi Geerlinks, Bart Hess, Elke Lutgerink, Carla van de Puttelaar, Renee Verhoeven en Eline Willemarck.

Klik hier voor meer info!