Jos Letschert en Kassandra (foto: Jos Letschert)
Deurne 19 januari 2020 - 13 september 2020

Jos Letschert. Griekse mythologie opnieuw verbeeld

Museum De Wieger - Op de bovenverdieping van Museum De Wieger is dit voorjaar de expositie Jos Letschert. Griekse mythologie opnieuw verbeeld te zien. De expositie, samengesteld door conservator Lex van de Haterd, kon tot stand komen dankzij de genereuze medewerking van Jos en Beate Letschert zelf. Hun gedrevenheid, inzet en enthousiasme hebben in hoge mate bijgedragen aan het eindresultaat.

De Nederlandse schilder, beeldhouwer, dichter en schrijver Jos Letschert, die woont en werkt in Duitsland, werd in 1948 geboren in Amersfoort. In dezelfde stad studeerde hij in 1979 af aan de toen nog daar gevestigde Academie voor Beeldende Vorming.

In de afgelopen drie jaar werkte Jos Letschert vrijwel continu aan schilderijen, tekeningen, collages en sculpturen over Griekse mythologie. Hij raakte helemaal gebiologeerd door de goden en de helden uit de Ilias en de Odyssee. Zijn kunstwerken vertellen een verhaal over passie en strijd, over relaties en emoties, over thema’s die universeel en actueel zijn. Jos Letschert toont zich met zijn expressieve, kleurrijke acrylschilderijen en sculpturen een moderne expressionist in de traditie van de Duitse expressionisten.

Jos Letschert. Griekse mythologie opnieuw verbeeld is te zien vanaf 19 januari t/m 11 mei te zien in Museum De Wieger. Klik hier voor meer info.